Historiek

Kort

  • 1926: Gesticht als Laboratorium Vandenbussche
  • 1989: Overname door Medgenix Group en krijgt de nieuwe naam Medgenix Benelux
  • 1992: Overname door Pharmygiène Médipôle, een Frans OTC gericht bedrijf
  • 2000: Overname door Omega Pharma
  • 2014: Overname van Omega Pharma door Perrigo Company

Medgenix Benelux werd in 1926 opgericht door apotheker Vandenbussche als Laboratorium Vandenbussche en was gevestigd in Menen, dicht bij de Franse grens. Het bedrijf nam toe in omvang en werd een productie eenheid voor farmaceutische en diergeneeskundige producten, gefinancierd door lokale investeerders.

Op het eind van de jaren tachtig, werd een nieuwe farmaceutische productie-eenheid gebouwd op de huidige locatie. Deze nieuwe farmaceutische productie-eenheid in Wevelgem werd geopend in 1987 onder de naam Vandenbussche Therapeutica.

In 1989, werd het bedrijf aangekocht door MEDGENIX GROUP en kreeg de naam Medgenix Benelux.

Wanneer de Medgenix groep financiŽle problemen kreeg in het begin van de jaren negentig, werd het Belgische bedrijf overgenomen door PharmygiŤne-Mťdipole, een Frans bedrijf dat werd gesticht in 1991 en dat actief was op de Franse OTC markt.

Pharmygiène-Médipôle groeide snel en werd een belangrijke speler op de Franse markt, voornamelijk door strategische overnames van belangrijke merken en bedrijven. In deze snel evoluerende omgeving zag Medgenix Benelux zijn productie activiteiten snel toenemen: Medgenix Benelux verstevigde zijn positie op de Belgische markt en vulde zijn producten gamma aan met merken zoals PARA, BEBISOL en BERGASOL. Het trad op als fabrikant voor een groot deel van de vloeibare vormen gecommercialiseerd door de Pharmygiène-Médipôle groep.

Medgenix Benelux ondertekende een aantal productie contracten met derden en versterkte zijn positie als loonfabrikant.

Pharmygiène-Médipôle bezat 3 productiebedrijven (incl. Medgenix Benelux) die via een complementair aanbod van productiemogelijkheden verschillende farmaceutische toedieningsvormen konden aanbieden. Dit veelzijdig aanbod was zeker een pluspunt naar potentiŽle industriŽle klanten toe en betekende voor de firma een grote toegevoegde waarde aangezien het een zekere flexibiliteit bood samen met de mogelijkheid om nieuwe producten en synergieŽn te ontwikkelen.

Op 3 juli 1998 deed Pharmygiène-Médipôle zijn intrede op de beurs van Parijs.

In april 2000 werd Pharmygiène-Médipôle overgenomen door Omega Pharma, de eerste internationale overname van het bedrijf en het startschot voor de internationaliseren van de groep. Op dit moment werd Medgenix Benelux een volwaardige dochteronderneming van Omega Pharma.

We nodigen u uit om de website van Omega Pharma te bezoeken: www.omega-pharma.be

In november 2014 wordt Omega Pharma overgenomen door de groep Perrigo Company PLC, een wereldleider in de productie en verkoop van kwaliteitsvolle gezondheidsproducten.

MEDGENIX BENELUX n.v. • Vliegveld 21, B-8560 Wevelgem, Belgium • T +32-(0)56.42.67.11, F +32-(0)56.41.45.12